У Києві хочуть робити паливні брикети з опалого листя

У Києві хочуть робити паливні брикети з опалого листя

Укрінформ
Управління екології та природних ресурсів КМДА подало бюджетний запит на створення в 2019 році комплексу, який перероблятиме рослинні відходи, зокрема гілки, деревину та опале листя в паливні брикети.

Про це в ефірі телеканалу "Київ" сказав заступник начальника Управління екології та природних ресурсів КМДА Олексій Король.

«На наступний рік ми запланували і вже подали відповідний бюджетний запит на будівництво виробничої дільниці з утилізації рослинних відходів», - сказав Король.

Він також зазначив, що наразі вже визначено місце, де буде розміщений переробний комплекс.

"Його планується побудувати близько Бортницької станції аерації. Територія там значна - більше шести гектарів, і буде використовуватися під будівництво такого переробного комплексу", - повідомив Король.

Читайте також: Кличко розповів про реалізацію проектів метро на Троєщину та Виноградар

За словами заступника голови управління екології та природних ресурсів, сухе листя, гілки та деревину аварійних сухостійних дерев перероблятимуть на паливні брикети.

Також він зазначив, що в Києві за рік накопичується більше 120 тисяч кубічних метрів рослинних відходів, з яких близько 60% складають опале листя, які комунальники збирають в парках і скверах і компостують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-