У Києві відкрилась виставка

У Києві відкрилась виставка "100 років сусідства: Україна і Польща"

Фото
Укрінформ
У Києві відкрилась фотодокументальна виставка "100 років сусідства: Україна і Польща", присвячена відносинам між країнами.

На відкритті виступив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ця виставка відкривається для публічного огляду, тут мають бути не лише представники офіційної влади Польщі чи України. В першу чергу ця виставка - для людей. Ми бачимо, що з кожним роком кількість польських туристів в Україні більшає, і я думаю, що це якраз стане прекрасним фактом для того, щоб ми всі усвідомлювали, що нас об'єднує набагато більше, ніж роз'єднує", - зазначив Розенко.

Біля київського Головпоштамту відкрилася виставка "100 років сусідства: Україна і Польща" / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Виставка складається із 20-ти банерів, присвячених ключовим етапам українсько-польських відносин - починаючи від Першої світової війни і до сьогодення.

"Виставка показує, як багато спільного між українцями та поляками, наскільки схожою є ця історія. Українці і поляки боролися за свою незалежність, вдавались до схожих методів боротьби. Українці і поляки страждали від іноземного поневолення. На жаль, українці і поляки чинили схожі злочини по відношенню одне до одного", - наголосив директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

Читайте також: У штаб-квартирі ООН у Відні пройде Тиждень України

В експозиції використані фото та документи з архівів Музею української революції 1917-1921 років, Центру досліджень визвольного руху, Галузевого державного архіву СБУ,  Національного історико-меморіального заповідника "Биківнянські могили", Ценрального державного архіву вищих органів влади та управління України, Центрального державного історичного архіву України у м.Львові, Польського інституту національної пам'яті, Національного цифрового архіву Польщі, а також особистих архівів Віталія Скальського, Ярослава Тинченка, Дмитра Понамарчука, Богуміли Бердиховської та Юрія Гаврилюка.

Виставка діятиме на Хрещатику, біля Головпоштампу, до середини січня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-