Денісова направила запит до поліції Києва щодо нападу на табір ромів біля вокзалу

Денісова направила запит до поліції Києва щодо нападу на табір ромів біля вокзалу

Укрінформ
Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова направила запит до поліції Києва щодо нападу на табір ромів біля Центрального залізничного вокзалу.

Про це повідомляє прес-служба омбудсмена.

"Під час моніторингу та контролю за дотриманням принципу недискримінації було виявлено інформацію у ЗМІ про те, що 23 жовтня ввечері радикально налаштовані особи здійснили напад на табір ромів, який вже тривалий час перебував поруч з Центральним залізничним вокзалом "Київ-Пасажирський". Оскільки в цій ситуації вбачаються ознаки дискримінації за національною ознакою щодо ромської національної меншини, до Головного управління Національної поліції у м. Києві було направлено запит", - йдеться у повідомленні.

В запиті уповноважений просить вжити передбачених законом заходів щодо "об’єктивного, повного та неупередженого дослідження всіх обставин інциденту".

"Водночас висловлено прохання вжити заходів превентивного характеру з метою попередження вчинення подібних протиправних дій стосовно представників ромської національної меншини", - зазначили в офісі уповноваженого.

Читайте також: У Львові судитимуть чотирьох із восьми нападників на табір ромів

В офісі омбудсмена також закликали громадськість до толерантності, терпимості та недискримінації за будь-яким ознаками – національності, політичних, релігійних та інших переконань, мови, статі, етнічного та соціального походження.

Раніше у ЗМІ повідомили, що невідомі розігнали табір ромів біля Центрального залізничного вокзалу "Київ-Пасажирський".

Також відео після розгону на своїй сторінці в Facebook опублікував активіст націоналістичної організації С14 Сергій Бондар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-