У столичних навчальних закладах перевірять роботу відеосистем - Кличко

У столичних навчальних закладах перевірять роботу відеосистем - Кличко

Укрінформ
Після трагедії, що сталася у Керчі, Київський міський голова Віталій Кличко доручив перевірити роботу системи відеоспостереження в усіх столичних навчальних закладах.

Про це він сказав у четвер на засіданні Київради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ви знаєте про трагедію, яка сталася в місті Керч. 20 людей, більшість із яких підлітки, загинули, велика кількість поранених. Я спілкувався з керівником київської поліції щодо упереджувальних заходів. Також я дав доручення міським службам перевірити всі системи відеоспостереження, у першу чергу – в усіх навчальних закладах столиці", - наголосив Кличко.

Він нагадав, що в столиці всі дитячі садки та школи обладнані системами відеоспостереження, дані з яких передаються до міського дата-центру. Цими даними користуються і правоохоронні органи.

"Я дав доручення перевірити, як працює система відеоспостереження, де в нас є слабкі місця, що треба доопрацювати. Ми повинні вживати всіх можливих заходів, щоб таких трагедій, як сталася в Керчі, не сталося у нас", – зазначив Кличко.

Читайте також: ЗМІ опублікували відео підготовки студента до вбивств у Керчі

Як повідомлялося, 17 жовтня учень 4-го курсу Політехнічного коледжу в окупованій Керчі Владислав Росляков заклав саморобну бомбу в їдальні навчального закладу, а потім влаштував стрілянину. Після цього він наклав на себе руки.

В результаті трагедії загинула, за останніми даними, 21 людина, більш як 50 отримали травми і поранення.

Станом на ранок четверга 44 постраждалих унаслідок нападу в Керчі залишалися в лікарнях, із них 12 - в реанімації.

Прокуратура АРК порушила кримінальне провадження за статтею "теракт" через події, що сталися у коледжі в Керчі.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що звернулася до голови контртерористичного управління ООН Володимира Воронкова і генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда з приводу масового вбивства в Керчі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-