Киянам розповіли, звідки у крани надходить вода

Киянам розповіли, звідки у крани надходить вода

Укрінформ
Вода в будинки киян у 89% випадках надходить з басейнів Десни і Дніпра та 11% - з бюветних джерел.

Про це розповіла Олександра Борисова – заступник генерального директора КП «Плесо» під час прес-конференції “Київські водойми на межі зникнення”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“По цифрах: 89% води в наші будинки надходить з басейнів Десни і Дніпра і 11% з бюветних джерел”, - сказала Борисова.

Вона додала, що питаннями водопостачання займається ПАТ "Київводоканал".

Як зазначив головний науковий співробітник Інституту водних проблем і меліорації Національної академії аграрних наук України Віктор Вишневський, на сьогодні питне водопостачання міста Києва забезпечується з трьох джерел.

“Більша частина води подається з гирлової ділянки Десни - це практично вся лівобережна частина міста. І плюс лівобережна частина міста забезпечується артезіанською водою, яка додається до централізованого водопостачання”, - сказав Вишневський.

Читайте також: Стало відомо, які дерева кияни обрали для Хрещатика

Він додав, що правобережна частина Києва забезпечується трьома джерелами. Частково надходить деснянська вода. Також правобережна частина забезпечується водою дніпровської водопровідної станції. І додається до цієї води з двох відкритих джерел ще артезіанська вода з бюветів.

“Зрештою такий мікс є доволі добрим фактом, тому що вода з різних джерел має різний сольовий склад. А наш організм потребує різноманітності, не можна допустити такого, щоб ми пили воду з обмеженою кількістю солей, або зовсім без них. І я маю сказати, що те, що ми живемо в цьому місті і маємо різні джерела води, дуже добре”, - підкреслив науковець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-