З Києва до

З Києва до "Борисполя" за 35 хвилин: в УЗ обіцяють запустити поїзди вже цьогоріч

Фото
Укрінформ
ПАТ "Укрзалізниця" планує до кінця жовтня завершити монтаж естакади над трасою Київ-Харків для залізничного сполучення столиці з аеропортом "Бориспіль".

Про це повідомив у четвер на своїй сторінці у Facebook в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов.

"Цього тижня розпочали монтувати естакаду над трасою Київ-Харків - до кінця жовтня плануємо монтаж завершити", - написав він.

За словами Кравцова, будівництво швидкісної лінії залізничного сполучення між Києвом та міжнародним аеропортом "Бориспіль" є пріоритетним проектом для компанії. "Будуємо за графіком. Як і обіцяли - вже цього року можна буде дістатись до найбільшого аеропорту країни за 35 хвилин", - зазначив Кравцов.

Читайте також: З Києва до аеропорту “Бориспіль” запустять п’ять рейкових автобусів

Він розповів, що залізничники вже вклали 1400 м колії до початку естакади, активно будують платформу для поїздів в аеропорту, зону очікування на конкорсі та платформу біля 14-ї колії Центрального залізничного вокзалу. "Важливо - як платформи, так і рухомий склад будуть експлуатуватись з врахування всіх вимог безбар’єрного простору", - зауважив керівник Укрзалізниці.

Минулого тижня, за його словами, вже відбулося тестування терміналів самообслуговування з продажу квитків. "Вони працюватимуть за кращими європейськими практиками", - сказав Кравцов.

Як повідомляв Укрінформ, залізницю до "Борисполя" обіцяють прокласти до 1 грудня цього року. Згідно з проектом будівництва, лінія буде прокладена від вокзалу «Київ-Пасажирський», через станцію «Видубичі» до терміналу D аеропорту «Бориспіль». Розрахунковий час у дорозі – 35 хвилин.

Рухомий склад, який буде використовуватися на лінії – 11 поїздів PESA 620м на 91 місце та два потяги PESA 630м на 192 місця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-