З Києва до аеропорту “Бориспіль” запустять п’ять рейкових автобусів

З Києва до аеропорту “Бориспіль” запустять п’ять рейкових автобусів

Відео
Укрінформ
ПАТ "Укрзалізниця" підготувала 5 рейкових автобусів, які курсуватимуть у сполученні Київ-Пасажирський - міжнародний аеропорт «Бориспіль».

Про це повідомив у понеділок на своїй сторінці у Facebook в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

"Днями привели до ладу 5 автобусів виробництва фірми Pesa Bydgoszcz SA. Їх залишилось лише пофарбувати й облаштувати інтер’єр салону. Ремонт робили, як і водиться, власними силами, у локомотивному депо «Гречани». У кожному рейковому автобусі планується розмістити до 90 сидінь", – написав він.

Кравцов також розповів, що на Центральному залізничному вокзалі розпочалася реконструкція 14 платформи, з якої відправлятимуться експреси до аеропорту. "Перший поїзд, як і обіцяли, вийде на маршрут уже цього року", – зазначив він.

Читайте також: На хабарі затримали двох керівників відділу закупівель аеропорту "Бориспіль"

За інформацією прес-служби Укрзалізниці, у локомотивному депо «Гречани» здійснюється поточний ремонт рухомого складу для підготовки до курсування на швидкісному маршруті між столицею та аеропортом "Бориспіль". Проведено ремонт основних вузлів рейкових автобусів, зокрема дизельних двигунів, систем опалення, вакуумних туалетів, здійснено модернізацію системи радіозв’язку та системи сповіщення пасажирів, оновлено інтер’єр кабіни машиніста, інформаційні табло, на черзі – оновлення інтер’єру салону та фарбування кузовів вагонів.

У вагонах для зручності пасажирів буде облаштовано зону для перевезення багажу, для цього встановлюються спеціальні стійки.

Як повідомлялось раніше, поїзд із Центрального залізничного вокзалу Києва до аеропорту прибуде орієнтовно за 40 хвилин – на шляху прямування здійснюватимуться зупинки на станціях Видубичі та Дарниця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-