На хабарі затримали двох керівників відділу закупівель аеропорту

На хабарі затримали двох керівників відділу закупівель аеропорту "Бориспіль"

Фото
Укрінформ
Правоохоронці затримали на хабарі начальника служби закупівель та начальника відділу матеріально-технічного забезпечення служби закупівель аеропорту "Бориспіль" на одержанні хабаря у розмірі 141 тис грн.

Про це повідомив у Facebook речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

"29 серпня прокуратурою Київської області спільно зі співробітниками УЗЕ в Київській області ДЗЕ НП України викрили службових осіб державного підприємства міжнародного аеропорту "Бориспіль", а саме начальника служби закупівель та начальника відділу матеріально-технічного забезпечення служби закупівель на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 141 тис. грн. Посадовці вимагали цю суму від суб'єктів господарювання за участь в тендерах", - зазначив він.

За словами речника ГПУ, службовці впливали на проведення тендерів із закупівлі товарів, робіт та послуг, допускаючи до участі в зазначених операціях суб'єктів господарювання, від яких отримували "відкати" в розмірі 10-20% від загальної суми тендеру.

"Під час затримання в однієї із вказаних осіб вилучено грошові кошти в сумі 40 тис. грн, а в іншої особи – грошові кошти в сумі 101 тис. грн", - повідомив він.

Читайте також: В аеропорту "Бориспіль" другий день тривають обшуки

Наразі правопорушників затримано. Правоохоронці проводять слідчі дії у кримінальній справі та вирішують питання стосовно повідомлення про підозру затриманим.

Як повідомляв Укрінформ, в аеропорту "Бориспіль" другий день тривають обшуки в робочих кабінетах працівників та керівника відділу матеріально-технічного забезпечення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-