Гриневич заявляє, що надбавки київським учителям не уріжуть

Гриневич заявляє, що надбавки київським учителям не уріжуть

Укрінформ
Заробітна плата вчителів не зменшуватиметься, їхні надбавки залишаться у повному обсязі.

Про це міністр освіти і науки Лілія Гриневич сказала журналістам після засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми провели консультації з Київської державною адміністрацією, і ця проблема буде вирішена. Тобто, вони знайдуть кошти для того, щоб зберегти всі доплати вчителям. Зарплата вчителів не буде зменшуватися", - заявила Гриневич.

За її словами, Київська міська рада повинна буде здійснити перерозподіл у своєму бюджеті. "Спочатку є обов'язковими виплати зарплати, а вже потім здійснюються будь-які інші грошові операції", - наголосила міністр.

Читайте також: Гройсман - місцевим керівникам: Платіть зарплати, ми для цього вам дали гроші

Як повідомлялося, нещодавно у ЗМІ з'явилися інформація про те, що українським вчителям не вистачає грошей на виплату надбавок. У багатьох містах школи, щоб заощадити на зарплатах, відправляють працівників у відпустки за власні кошти. У Києві вирішили урізати доплату “за престижність”, яка раніше становила 20%. Профспілки вже заявили, що 4 жовтня виведуть на акцію протесту 50 тис. працівників освіти, а вчителі готові скористатися своїм законним правом на страйк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-