МОЗ: в університеті Богомольця зникли важливі документи — робота заблокована

МОЗ: в університеті Богомольця зникли важливі документи — робота заблокована

Укрінформ
У Національному медичному університеті ім. О.О. Богомольця заблоковано виплати зарплат, стипендій та комунальних платежів.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України

“Роботу Національного університету ім. О. О. Богомольця та перевірку МОЗ України саботують Катерина Амосова та її прибічники. З ректорату зникли необхідні для нормального функціонування університету документи, що поставило під загрозу здійснення будь-яких платежів, включаючи зарплати, стипендії та комунальні виплати. У найбільшому медичному університеті України продовжує роботу комісія, що перевіряє фінансово-господарську діяльність, додержання статуту, контроль за ефективним використанням та збереженням державного майна НМУ за період з 1 жовтня 2015 року по 18 вересня 2018 року”, - зазначили у МОЗ, заявивши, що роботі спецкомісії чинять перешкоди.

У відомстві поінформували, що у приміщенні ректорату НМУ відсутні документи, які регулюють роботу закладу, зокрема, оригінал Статуту університету, оригінал та копії ліцензій на провадження освітньої діяльності, оригінал та копії сертифікатів на акредитацію, документація стосовно захисту персональних даних працівників, накази про призначення тощо.

“Загалом відсутні більше трьох десятків ключових документів. Наразі їх місцезнаходження невідоме. Однак відсутність цієї документації фактично унеможливлює функціонування університету, господарську діяльність, у тому числі освітню. В. о. ректора Олександр Науменко звернувся із заявами про злочин до Національної поліції України щодо зникнення документів. На робочих місцях відсутні понад 80 працівників ректорату, зокрема, працівники бухгалтерії, юридичного та планово-фінансового відділів, канцелярії та інших структурних підрозділів університету”, - наголосили у МОЗ.

У відомстві заявили, що екс-керівництво погрожує кримінальною відповідальністю тим співробітникам та викладачам університету, які погоджуються співпрацювати із членами комісії МОЗ України, а також визнаним МОЗ України в.о. ректора університету - Олександром Науменком.

“Через злочинне свавілля екс-керівництва університету фактично уся фінансова діяльність закладу наразі зупинена. Управлінський хаос, спричинений діями представників старої корумпованої системи, призвів також до того, що Державна казначейська служба не приймає картки зі зразками підписів на право підпису фінансових документів. МОЗ звернулося до Держказнайчейства із необхідними роз’ясненнями, а також попередив відомство про можливе незаконне розпорядження коштами платників податків”, - наголосили у МОЗ.

Читайте також: МОЗ не бачило рішення суду про поновлення Амосової на посаді ректора

Як повідомляв Укрінформ, 16 квітня 2018 року Катерина Амосова була звільнена з посади ректора НМУ за невиконання умов контракту. Цьому рішенню передували висновки комісії МОЗ України, яка визнала роботу Амосової у 2017 році незадовільною.

15 серпня призначений МОЗ на посаду в.о ректора Національного медичного університету ім. Богомольця Юрій Кучин не зміг потрапити до свого робочого місця. Вхід до будівлі університету було заблоковано невідомими особами.

5 вересня Окружний адміністративний суд міста Києва зупинив дію наказу МОЗ України від 14 серпня 2018 року про призначення Кучина в.о. ректора НМУ ім. Богомольця та заборонив МОЗ призначати на цю посаду будь-яку особу, крім випадків, визначених положенням Закону України "Про вищу освіту".

7 вересня 2018 року виконувачем обов'язків ректора Національного медичного університету ім.Богомольця призначено екс-проректора університету Олександра Науменка.

Водночас 20 вересня Печерський суд ухвалив рішення про визнання звільнення Амосової з посади ректора НМУ незаконним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-