Громадські проекти-2019 підтримала рекордна кількість киян

Громадські проекти-2019 підтримала рекордна кількість киян

Укрінформ
У Києві завершилося голосування за проекти Громадського бюджету (ГБ)-2019. Ініціативи підтримали більше 150 тисяч киян.

Про це заявив заступник міського голови - секретар Київради Володимир Прокопів, повідомляє прес-служба міськради.

"Орієнтовно ми маємо понад 340 проектів-переможців. Детальна статистика буде найближчим часом. Загалом, якщо порівнювати із попередніми роками, то число громадських ініціатив суттєво зросло. Кількість проектів, які брали участь в голосуванні другого ГБ, майже вдвічі більша, ніж у 2017 році - 564 проти 320 ініціатив. А цьогоріч на голосуванні ми мали рекордних 940 проектів. Окремо хочу подякувати авторам проектів. Успіх Громадського бюджету це, в першу чергу, їхня заслуга. Адже вони активно популяризували свої ініціативи, і паралельно рекламували сам цей механізм", - зауважив Прокопів.

Він зазначив, що цього року до ГБ долучилися на 20 тисяч осіб більше, ніж минулоріч.

"Голосування завершилося вчора опівночі. Зараз громадська бюджетна комісія опрацьовує результати та можливі скарги. Реалізація проектів розпочнеться з нового року. На фінансування ініціатив киян буде передбачено в бюджеті міста Києва на 2019 рік 150 мільйонів гривень. Бачимо, що зацікавленість до ГБ у столиці зростає. Тому не виключено, що надалі будемо збільшувати кошторис на реалізацію проектів. І хочу зазначити щодо виконання Громадського бюджету-2018. Станом на сьогодні майже чверть громадських ініціатив реалізовано", — зазначив голова постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрій Странніков.

Читайте також: На проекти «Громадського бюджету» Києва виділили рекордні 150 мільйонів

Як відомо, загалом Громадський бюджет-2019 проходив за новими правилами. Серед новацій — можливість команд долучати спонсорів до ГБ. Вони мають рівні права з авторами щодо контролю за реалізацією проектів (якщо внесок +10%). Окрім того, було передбачено стимулювання доброчесної громадської активності та з’явились правила етичної поведінки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-