На проекти «Громадського бюджету» Києва виділили рекордні 150 мільйонів

На проекти «Громадського бюджету» Києва виділили рекордні 150 мільйонів

Укрінформ
У Києві 24 серпня стартувало електронне голосування за проекти Громадського бюджету-3. 

Як повідомив під час прес-конференції в Укрінформі перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, цього року до голосування допущено 940 проектів Громадського бюджету-3 (ГБ-3)  на суму понад 510 млн грн.

"У нас вже кілька днів триває голосування. Вже більше 10 тисяч киян взяли участь у голосуванні. Найбільше на голосування пройшло загальноміських проектів - 167 (17,8% від загальної кількості проектів)", - сказав Поворозник.

За його словами, над проектами цього року  спільно працювали 389 команд.

Зокрема, Поворозник зауважив, що найактивніше подавав проекти Дарницький район, у якому пройшли на голосування 106 проектів. У Деснянському районі пройшли 98 проектів, у Шевченківському районі - 97, у Солом'янському районі - 95, у Дніпровському районі - 94 проекти, в Оболонському районі - 73, у Голосіївському районі - 67, у Подільському районі - 60, у Печерському районі - 42 та у Святошинському районі - 41 проекти.

Заступник голови КМДА підкреслив, що кошти з міського бюджету отримають проекти, які наберуть найбільшу кількість голосів киян і отримають прохідні місця у публічному рейтингу на платформі Громадського бюджету-3. "Кошти не видаються авторам та командам безпосередньо. За реалізацію проектів відповідають профільні департаменти КМДА та районні державні адміністрації, які у 2019 році проведуть закупівлі послуг/робіт через систему Prozzoro", - додав він.

Він додав, що цього року кошторис Громадського бюджету складає 150 млн грн.

Зокрема, як зазначив перший заступник директора Департаменту фінансів КМДА Олександр Корень, найбільше проектів цього року подано в галузях "Громадянське суспільство", "Освіта" та "Спорт".

Читайте також: Кличко: На освіту цього року у Києві виділили 13 мільярдів із місцевого бюджету

Водночас заступник директора Департаменту суспільних комунікацій КМДА Тетяна Гузенко зауважила, що за ініціативи Департаменту суспільних комунікацій КМДА у столиці стартувала інформаційно-просвітницька кампанія на підтримку проектів Громадського бюджету міста Києва. За її словами, головною метою інформаційної кампанії є популяризація Громадського бюджету та залучення киян до голосування за проекти, що отримали позитивну експертизу.

"У рамках кампанії у торгово-розважальних центрах Києва розміщена 3D-реклама ГБ, на зупинках розміщують зовнішню рекламу успішних кейсів громадських проектів", - зазначила вона.

Голосування за проекти ГБ-3 триватиме до 15 вересня. Одна особа може проголосувати лише за 5 проектів.

Кияни зможуть підтримати авторські проекти на сайті: https://gb.kyivcity.gov.ua/.

Цього року для визначення проектів-переможців застосовуватиметься нова формула - співвідношення отриманих голосів до суми запланованого командою проекту бюджетного фінансування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-