Вулиця Маккейна у столиці: Київрада готує звернення до Кличка

Вулиця Маккейна у столиці: Київрада готує звернення до Кличка

Укрінформ
У Київраді готові підтримати ініціативу Президента Петра Порошенка щодо перейменування однієї з вулиць столиці на честь американського сенатора Джона Маккейна.

Про це заявив заступник міського голови - секретар Київради Володимир Прокопів, повідомляє прес-служба Київради.

"Одну зі столичних вулиць планують назвати ім’ям сенатора Сполучених Штатів Америки Джона Маккейна. Відповідну ініціативу Президента України Петра Порошенка підтримують депутати фракції "Солідарність" у Київській міській раді. Вони вже підготували відповідне звернення на ім’я Київського міського голови Віталія Кличка, з тим аби мер забезпечив відповідну процедуру перейменування", - сказав Прокопів.

Секретар Київради зауважив, що депутати уже звернулися до мера з ініціативою забезпечити належну процедуру та дозволити, як виняток, у найкоротші терміни перейменувати вулицю Івана Кудрі на честь американського сенатора.

"Завдяки активній та чіткій позиції Віталія Кличка Київ став одним із лідерів у процесах декомунізації. Ми перейменували понад дві сотні вулиць провулків, скверів, бульварів на честь важливих для сучасної історії постатей. І зараз Київрада проситиме дозволити назвати ім'ям Джона Маккейна вулицю Івана Кудрі. Столиця має вшанувати найбільш завзятого лобіста інтересів України у світі, який був поруч з нами у найважчі моменти історії", - наголосив Прокопів.

Читайте також: Президент просить Раду підтримати звернення щодо вулиці Маккейна — Ірина Луценко

За його словами, ініціативу підтримують і жителі столиці. На сайті міської влади уже зареєстровано 11 різних петицій з цього питання.

Прокопів нагадав, що Іван Кудря був радянським розвідником і керівником підпільної розвідувально-диверсійної групи в Києві під час Другої світової війни, головним завданням якого була боротьба з українськими націоналістами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-