Київ випереджає регіони за темпами розвитку малого й середнього бізнесу - КМДА

Київ випереджає регіони за темпами розвитку малого й середнього бізнесу - КМДА

Укрінформ
Київ за показниками розвитку малого та середнього підприємництва у 2018 році є лідером серед регіонів України.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час урочистого заходу з нагоди відзначення Дня підприємця, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації. 

«Ви робите надважливу справу для міста – створюєте робочі місця, ваші підприємства насичують товарами внутрішній або навіть і зовнішній ринки. Все це зумовлює покращення умов соціально-економічного розвитку столиці, зумовлює її прогрес та добробут киян. Бути успішним сьогодні означає, перш за все, відчувати свою відповідальність перед родиною, командою та громадою. Це також здатність діяти ефективно в умовах викликів сьогодення. Сучасний бізнес чутливий до будь-яких соціально-політичних змін, тому саме від керівника, від його ділової ініціативи та життєвої мудрості, залежить успіх не лише підприємства, але і кожного працівника», – зазначив Поворозник.

За даними прес-служби, під час заходу він вручив представникам столичного бізнесу Почесні грамоти та нагороди Київського міського голови за значні досягнення у виробництві сучасної конкурентоспроможної продукції, а також за активну підтримку традицій благодійництва, меценатства та соціальної відповідальності.

Окрім того, спеціальними відзнаками нагороджено також працівників підприємств та підприємців-воїнів АТО, які виконали свій громадянський та військовий обов’язок, та відкриття власного бізнесу для яких стало не лише джерелом отримання прибутку, а ще й засобом реабілітації та адаптації до мирного життя, зазначили в КМДА.

Читайте також: Кличко проінспектував вулицю Генерала Родимцева після капремонту

Згідно з повідомленням, у столиці зосереджена п’ята частина малих та середніх підприємств України. За перші шість місяців поточного року кількість фізичних осіб-підприємців збільшилась на 16,2% порівняно до показника 2017 року, зареєстрованих як юридичні особи – на 5,8%. Як зазначили в КМДА, на 10 тис. осіб наявного у Києві населення припадає 279 малих та 11 середніх підприємств.

За інформацією Держаної фіскальної служби в Києві, у тому ж періоді від сплати податків та зборів від суб’єктів підприємництва до міського бюджету надійшло 14,1 млрд грн, що перевищує показник аналогічного періоду минулого року в 1,2 раза.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-