СБУ викрила посадовця Пенсійного фонду на розкраданні коштів

СБУ викрила посадовця Пенсійного фонду на розкраданні коштів

Укрінформ
Правоохоронці викрили чиновника Головного управління Пенсійного фонду Київщини, який розкрадав державні кошти через рахунки, відкриті на підставних осіб.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

“Співробітники Служби безпеки України викрили чиновника Головного управління Пенсійного фонду у Київській області на розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах”, - ідеться в повідомленні.

За даними спецслужби, посадовець відкривав на підставних осіб карткові рахунки в одному з державних банків. Через несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем Пенсійного фонду чиновник вносив банківські реквізити та ідентифікаційні коди так званих "отримувачів" до електронної бази даних пенсійних нарахувань, а після здійснення незаконних виплат зловмисник отримував готівку у банкоматі. Оперативники спецслужби задокументували факт зняття чиновником привласнених державних коштів.

Читайте також: На Луганщині судитимуть учасників "референдуму" 2014 року

Нині за матеріалами СБУ Пенсійний фонд блокував виплати на незаконно відкриті рахунки.

Правоохоронці також перевіряють інформацію щодо можливого використання зловмисником персональних даних мешканців тимчасово окупованих територій України.

Фігуранту провадження оголошено про підозру в скоєнні злочину за ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 209 та ч. 2 ст. 361 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-