На Луганщині судитимуть учасників

На Луганщині судитимуть учасників "референдуму" 2014 року

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою продовжують роботу щодо встановлення всіх осіб, причетних до організації та проведення у травні 2014 року антиконституційного «референдуму про державну незалежність «ЛНР».

Про це йдеться на сайті СБУ.

«Оперативники спецслужби встановили, що четверо жителів Новоайдарського району брали активну участь в організації роботи районної виборчої дільниці та проведенні фейкового «волевиявлення». Після звільнення Новоайдара підрозділами ЗС «активісти» втекли до Росії та на тимчасово непідконтрольну українській владі територію Луганщини. Зловмисникам заочно оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України. Їм загрожує від п'яти до десяти років позбавлення волі з можливою конфіскацією майна», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Мінометний обстріл пошкодив будинок на Луганщині

Наразі оперативниками спецслужби встановлено практично всіх осіб, причетних до організації антиукраїнського референдуму на Новоайдарщині. Декого з них уже засуджено до різних термінів позбавлення волі.

Зокрема, до семи років позбавлення волі засуджено очільницю районного «штабу» з проведення сепаратистського заходу, яка також постачала бойовикам «ЛНР» інформацію про дислокацію та переміщення підрозділів Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-