У Києві вшановують пам'ять полеглих за Україну

У Києві вшановують пам'ять полеглих за Україну

Відео
Укрінформ
У Києві вшановують пам'ять бійців, полеглих у боях на Донбасі за Україну.

Біля оновленої Стіни пам'яті Михайлівського Золотоверхого собору зібралися родини полеглих героїв, їх побратими, друзі, представники громадських організацій - загалом кілька сотень людей, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Люди стоять з портретами загиблих. Багато хто прийшов з квітами соняшника. Лунають патріотичні пісні.

У Києві вшановують пам'ять бійців, полеглих у боях на Донбасі за Україну / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Офіційна церемонія розпочалася з хвилини мовчання за загиблими, площею пройшла почесна варта, а о 12.00 відбудеться Всеукраїнський молебень за загиблими в російсько-українській війні.

Відбудеться також відкриття терміналу з електронною Книгою пам'яті полеглих за Україну.

Із 23 серпня на Михайлівській площі розгорнуто пересувну експозицію "Блокпост пам'яті" з фотографіями, які розповідають про загиблих воїнів, та артефактами російсько-української війни.

Напередодні на Михайлівській площі провели акцію "Час не лікує", на якій вшанували пам'ять загиблих воїнів та учасників Майдану.

Читайте також: "Час не лікує": у Києві вшанували пам'ять загиблих бійців

Як повідомлялося, цими днями виповнюються четверті роковини Іловайської трагедії. Наприкінці серпня 2014 року на територію України вторглися російські військові, оточивши українських бійців під Іловайськом.

Українським частинам були запропоновані умови виходу з оточення, однак 29 серпня, всупереч досягнутим домовленостям, російські військовослужбовці розстріляли з важкого озброєння колони українських військових. Загинули щонайменше 366 осіб (157 військових не впізнані), 429 зазнали поранень, ще 158 вважаються зниклими безвісти.

29 серпня відзначається народний день вшанування воїнів, полеглих в російсько-українській війні за цілісність та суверенітет України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-