У Києві продають кавуни

У Києві продають кавуни "прямісінько з баржі" три гривні за кіло

Фото
Укрінформ
У Києві, у мережі магазинів “Сільпо”, у продажу з'явилися кавуни, доставлені з Херсона по Дніпру. На цінниках поруч із ціною 2,99 грн можна побачити яскраві написи: "Прямісінько з баржі", "Херсон".

Продають херсонські кавуни по 2,99 грн за кілограм, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З Херсона у Переяслав-Хмельницький надійшло 500 тонн кавунів на баржі. Тепер споживачі можуть придбати ці солодкі ягоди в 45 магазинах "Сільпо" - Києва, Білої Церкви, Броварів, Борисполя, Василькова, Черкас, Чернігова та Остра", - зазначається у коментарі компанії Fozzy. 

Херсонські кавуни у столичному супермаркеті / Фото: Овсяннікова Юлія, Укрінформ

Питання про те, чи очікується цього року прибуття до Києва ще однієї баржі з кавунами, залежатиме від наявності та якості баштанних наприкінці сезону. 

"Якщо якість продукції відповідатиме нашим стандартам, ми обов'язково привеземо другу баржу", - запевнили в торговельній мережі.

Близько 500 тонн кавунів та кілька тонн динь із Херсона доставила баржею по Дніпру компанія "Нібулон". З розвантажувального термінала в селищі Чирське Переяслав-Хмельницького району Київської області баштанні доправили до Києва автотранспортом. 

Читайте також: Водні перевезення в Україні не розвиваються через брак інфраструктури - експерт

Як повідомлялося, постачання Києва кавунами та овочами з Херсонщини водним шляхом по Дніпру відродили минулого року. До того баржі "Нібулона", кожна з яких може взяти близько 1 тис. тонн вантажу, спускалися із зерном до Очакова, а нагору по Дніпру піднімалися порожніми. Тож було вирішено на зворотному шляху доставляти ними у Київ кавуни, овочі та фрукти. Це найдешевший за транспортною логістикою шлях із Херсонщини до столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-