У Києві почалися святкові заходи до Дня Незалежності

У Києві почалися святкові заходи до Дня Незалежності

Укрінформ
Офіційні урочистості, присвячені святкуванню 27-ї річниці Незалежності України, почалися з молебню у соборі Святої Софії Національного заповідника "Софія Київська" та інших храмах Києва.

Як повідомляє Укрінформ, керівництво країни також візьме участь у церемонії покладання квітів до пам’ятників Тарасу Шевченку й Михайлу Грушевському.

Одночасно відбудеться покладання квітів у районах Києва, областях до пам’ятників, пам’ятних знаків, місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України у ХХ столітті, загиблих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції у Донецькій і Луганській областях.

Серед заходів у столиці - вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні на Алеї Героїв Небесної Сотні.

Головною подією стане парад військ у Києві - "Марш нової армії" - з нагоди 27-ї річниці Незалежності України та 100-річчя відродження Української державності. Зокрема, Хрещатиком пройдуть 250 одиниць техніки, у тому числі українського виробництва, а також зразки техніки, які поставлено іноземними партнерами. Як наголошував міністр оборони Степан Полторак, важка військова техніка під час параду буде пересуватися або на спеціальних тралах, або з гумовими накладками на гусеницях.

24 серпня військовослужбовці парадних розрахунків використовуватимуть військове вітання "Слава Україні!" та "Героям слава!" замість привітань радянського зразка. Крім того, під час параду звучатиме марш українських націоналістів "Зродились ми великої години".

Головною вулицею столиці пройдуть 24 парадні розрахунки. Під час урочистостей бригадам, які брали та беруть участь в бойових діях на сході України, будуть надані почесні назви.

Для киян та гостей столиці цього дня передбачено різноманітні святкові заходи. Це, зокрема, Всеукраїнський фестиваль-конкурс "Ти у серці моїм, Україно!" у Печерському ландшафтному парку.

Біля будівлі Київської міської ради відбудеться фестиваль етнічних громад "Мати Україно – ти одна у нас!".

У парку ім. Тараса Шевченка можна послухати концерт класичної музики "Класик Пікнік", а на Хрещатику навпроти вул. Прорізної пройде VIII вуличний фестиваль "Найбільша карта мрії".

Традиційно відбудеться забіг у вишиванках до Дня Незалежності України, маршрут: Русанівська набережна – Дніпровська набережна.

Читайте також: Кличко запросив жителів та гостей Києва відвідати фестиваль Workout Fest-2018

Ще один забіг - благодійний "Вони біжать заради дітей" - відбудеться за маршрутом: вул. Сагайдачного, 2 – Володимирський узвіз – розворот біля Європейської площі – Володимирський узвіз – вул. Сагайдачного, 2.

Біля арки Дружби народів пройде Всеукраїнський фестиваль із нагоди Дня Незалежності України Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх".

Святкові заходи цього дня заплановані також у парку культури і відпочинку "Перемога", парку "Партизанської слави", "Гідропарку", Центральному парку культури і відпочинку.

У святковій програмі - регата з вітрильного спорту, присвячена Дню Незалежності України (6-й причал Київського річкового вокзалу).

Подарунком до Дня Незалежності стане концерт групи "Океан Ельзи" на НСК "Олімпійський".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-