В КМДА пояснили, як розраховуватимуть новий тариф на вивезення сміття

В КМДА пояснили, як розраховуватимуть новий тариф на вивезення сміття

Укрінформ
Вартість тарифу на вивезення побутових відходів розраховуватиметься на кількість зареєстрованих осіб у помешканні. 

Про це під час прес-конференції повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає кореспондент Укрінформу. 

За його словами, вже у серпні кияни отримають платіжки, де послуга на вивезення побутових відходів відображається окремо, а не у складі послуги з утримання будинків та прибудинкових територій. 

"Згідно із законом, ця послуга виокремлюється в окрему комунальну послугу. Довгі роки в місті Києві вивезення сміття прив’язується до житла, до площі кожної з квартир. Тобто  залежно від площі квартири відбуваються певні нарахування. Зараз буде по-іншому. Сплата за сміття залежатиме від кількості людей, які проживають у квартирі. Це справедливий підхід, тому що продукуємо сміття кожен з нас, тому не коректно прив’язувати нарахування і оплату за сміття до якихось інших чинників. Тобто сплата за сміття відбуватиметься залежно від кількості проживаючих, прописаних (зареєстрованих) у кожній квартирі осіб", - зазначив Пантелеєв. 

За його словами, тариф на одну особу на місяць розраховується так: середня річна норма на особу множиться на тариф підприємства-перевізника та ділиться на 12 місяців. Середній тариф для будинків, де здійснює вивезення сміття міське КП "Київкомунсервіс", становить 20-25 гривень на особу. При розрахунку вартості враховується наявність сміттєпроводів, тип житлової будівлі.

Читайте також: У Києві планують збудувати новий завод із переробки сміття

Пантелеєв зазначив, що якщо кількість мешканців, що фактично проживає у будинку, значно більша, то це призводить до перенакопичення сміття. 

"Тому ми звертаємося до киян добровільно надіслати нам інформацію, звернутися з заявою про те, що у вас проживає на даний момент, наприклад, три людини. Це зробить нарахування по кожному будинку збалансованим і не дасть можливості тарифу безпідставно збільшуватися. Оскільки, допустивши нарахування не на об’єктивну кількість людей, ми будемо мати в результаті перенакопичення сміття, тобто збільшення тої планової норми, яка є", - наголосив він. 

Він зауважив, що до 1 вересня необхідно звернутися із заявою у довільній формі про кількість фактичних жителів у квартирі в один із Центрів комунального сервісу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-