Київському екс-судді оголосили підозру за незаконні арешти євромайданівців

Київському екс-судді оголосили підозру за незаконні арешти євромайданівців

Укрінформ
Генпрокуратурою у рамках розслідування справ Майдану повідомлено про підозру колишній судді Дніпровського райсуду Києва за винесення неправосудних ухвал про арешт активістів у лютому 2014 року.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

Зокрема, як зазначається в повідомленні, в рамках розслідування проваджень за фактами протидії протестним акціям перевіряється правомірність дій та рішень правоохоронних органів і суду Дніпровського району Києва при затриманні, притягненні до кримінальної відповідальності та застосуванні запобіжних заходів щодо 11 осіб у період 18-19 лютого 2014 року.

"На підставі зібраних доказів у межах цього кримінального провадження 30.07.2018 у передбачений чинним законодавством спосіб здійснено повідомлення про підозру колишній судді Дніпровського райсуду Києва у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ст. 340 (незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, здійснене за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудних ухвал, що спричинило тяжкі наслідки)", - уточнюють у відомстві.

Так, підозрюваній інкримінується вчинення протиправних дій щодо 2 осіб, котрі були затримані та притягнуті до кримінальної відповідальності нібито за участь у масових заворушеннях із явними і грубими порушення вимог кримінального процесуального законодавства, а нею, як слідчим суддею, постановлено завідомо неправосудне рішення про їх тримання під вартою.

Читайте також: ГПУ завершила слідство щодо перешкоджання у 2014-му сумським євромайданівцям

"На цей час готується клопотання слідчому судді про застосування до підозрюваної відповідного запобіжного заходу та вживаються дії, спрямовані на встановлення її місцезнаходження", - поінформували в ГПУ.

Як повідомлялося, 25 липня колишньому заступнику голови Дніпровського суду Києва також оголошено підозру через винесення незаконних рішень щодо учасників Революції Гідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-