ГПУ завершила слідство щодо перешкоджання у 2014-му сумським євромайданівцям

ГПУ завершила слідство щодо перешкоджання у 2014-му сумським євромайданівцям

Укрінформ
Генпрокуратура завершила досудове розслідування кримінального провадження за фактом незаконного перешкоджання у січні 2014 року організації та проведенню зборів і мітингів у Сумах.

Про це інформує прес-служба відомства. 

"Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування кримінального провадження за фактом незаконного перешкоджання у січні 2014 року організації та проведенню зборів та мітингів в м. Суми шляхом безпідставного притягнення громадян, які брали в них участь, до кримінальної відповідальності та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. У вчиненні цих злочинів підозрюється колишнє керівництво держави за участі керівництва правоохоронних органів Сумської області", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Міськрада Сум не змогла скасувати здорожчання маршруток

Як зазначається, за результатами розслідування повідомлено про підозру колишнім керівникам прокуратури Сумської області та прокуратури міста Суми, а також трьом прокурорам прокуратури Сум та трьом слідчим слідчого відділу Сумського міськвідділу внутрішніх справ.

Загалом до кримінальної відповідальності у цьому провадженні притягаються 9 працівників правоохоронних органів, у тому числі троє з числа колишнього керівного складу прокуратури Сумської області та прокуратури м. Суми, констатували у ГПУ.

Підозрюваним та їх адвокатам 5 лютого поточного року було оголошено про закінчення досудового розслідування та надано матеріали для ознайомлення. Після закінчення виконання цієї процесуальної дії обвинувальний акт буде спрямовано до суду для розгляду по суті, поінформували у Генпрокуратурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-