Підозрюваного у погромах табору ромів у Києві взяли під домашній арешт

Підозрюваного у погромах табору ромів у Києві взяли під домашній арешт

Укрінформ
Підозрюваного у погромах табору ромів на Лисій горі у Голосіївському районі Києва, координатора праворадикальної організації С14 Сергія Мазура взяли під цілодобовий домашній арешт на два місяці.

Таке рішення у середу ухвалив Голосіївський райсуд Києва, повідомляє Громадське.

Як інформує Радіо Свобода, депутати Верховної Ради України Ігор Луценко (фракція «Батьківщина») та Юрій Тимошенко (фракція «Народний фронт») пропонували взяти Мазура на поруки.

Раніше поліція Києва оголосила підозру координатору праворадикальної організації С14 Сергію Мазуру за фактом погрому табору ромів на Лисій горі в Голосіївському районі Києва. Ідеться про погром табору ромів на Лисій горі 22 квітня 2018 року.

10 липня стало відомо, що правоохоронці прийшли з обшуками до координатора праворадикалів С14.

Раніше Міністерство внутрішніх справ України розповіло про початок роботи групи із захисту та інтеграції ромів.

Читайте також: Члену “С14” оголосили про підозру за спалення табору ромів у Києві

6 липня голова Нацполіції Сергій Князєв заявив, що в Україні живе понад 100 тисяч ромів. Також міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков обговорив з послами країн «Великої сімки» напади на ромів в Україні.

Крім того, 23 червня у Львові напали на ромський табір, унаслідок чого одна людина померла, ще троє дістали поранення. Чотирьох нападників взяли під варту, згодом одного випустили під домашній арешт. Після цього поліція посилила захист ромів у Закарпатській області, де проживає велика кількість ромів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-