Стелу Небесної Сотні тимчасово заберуть з Інститутської

Стелу Небесної Сотні тимчасово заберуть з Інститутської

Укрінформ
Стелу зі світлинами Героїв Небесної Сотні та пам'ятного Хреста планують тимчасово перенести для завершення слідчих експериментів щодо подій на Майдані.

Про це поінформував генеральний директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції Гідності Ігор Пошивайло на брифінгу "Координація слідчих дій і процесів будівництва Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції Гідності у Києві", повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У найближчий час для завершення слідчих експериментів планується тимчасове перенесення стели зі світлинами Героїв Небесної Сотні та пам'ятного Хреста не алею Героїв Небесної Сотні для того, щоб там були проведені слідчі експерименти для з'ясування та встановлення координат і уточнення місць загибелі», - зазначив Пошивайло.

За його словами, меморіальний комплекс бере на себе зобов'язання зберегти обстановку подій Революції Гідності для майбутніх поколінь.

Читайте також: На Інститутській проведуть нові слідчі експерименти у справах Майдану – Горбатюк

Водночас він підкреслив, що встановлення винних у вбивствах, збереження речових доказів у майбутніх експозиціях будуть найкращим вшановуванням загиблих на Майдані.

Окрім того ,він повідомив, що у жовтні планується розпочати роботи з благоустрою, озеленення, облаштування Алеї Героїв Небесної Сотні.

За словам Пошивайла, меморіальний комплекс співпрацює з Генеральною прокуратурою, і всі роботи  координуються з ГПУ. 

Жодних робіт, наголосив Пошивайло, які могли б перешкоджати проведенню слідчих експериментів, заклад не веде і наразі працює над проектом музеєфікації нерухомих об'єктів на Алеї Героїв Небесної Сотні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-