Стадіон

Стадіон "Старт" почнуть реконструювати, щойно повернуть у власність міста

Ексклюзив
Укрінформ
Стадіон "Старт" реконструюють після того, як уряд ухвалить рішення про безоплатну передачу стадіону з державної у комунальну власність Києва. 

Про це повідомила Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація у відповіді на інформаційний запит Укрінформу.

«Отримання технічних умов від комунальних служб та державних органів, а також прискорення роботи з розробки проектної документації та подальших будівельних робіт з реконструкції стадіону не можливі без розпорядження Кабінету міністрів України щодо передачі спортивного комплексу «Стадіон «Старт» із державної власності у комунальну власність територіальної громади міста Києва», - зазначили у райадміністрації. 

У Шевченківській РДА зауважили, що Київською міською радою ухвалено рішення від 21.09.2017 року «Про надання згоди на безоплатне прийняття до комунальної власності територіальної громади міста Києва спортивного комплексу «Стадіон «Старт». 

На сьогодні відповідними органами центральної влади опрацьовується проект розпорядження Кабінету міністрів України про безоплатну передачу спортивного комплексу «Стадіон «Старт» з державної у комунальну власність. 

Таким чином, строки початку реконструкції стадіону «Старт» можуть бути визначені тільки після завершення процесу безоплатної передачі спортивного комплексу «Стадіон «Старт» з державної у комунальну власність та розробки і остаточного затвердження проектної документації щодо реконструкції.

"Щодо визначення суми коштів з міського бюджету, яка виділена на реконструкцію даного стадіону, то необхідно зазначити, що рішенням Київської міської ради від 14.09.2017 було створено комунальне підприємство «Спортивний комплекс «Старт». Згідно з рішенням Київської міської ради від 14.12. 2017 «Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 14.09.2017 «Про створення комунального підприємства «Спортивний комплекс «Старт» статутний капітал вказаного комунального підприємства збільшено до 10,0 млн грн.", - зазначили в адміністрації. 

Ці кошти будуть направлені, зокрема, на проектно-вишукувальні, проектні та будівельні роботи. 

На сьогодні комунальним підприємством «Спортивний комплекс «Старт» розпочато процес розробки проектної документації з метою реконструкції стадіону «Старт». Так, відповідно до розпорядження Шевченківської райадміністрації КП «СК «Старт» виступило замовником на проведення передпроектних пропозицій і підготовку містобудівного розрахунку для даного об'єкту. 

Зокрема, відповідно до наказу Управління охорони пам'яток історії, культури та історичного середовища Київської міської державної адміністрації від 26.10.2001 року ? 143, основне футбольне поле - головне спортивне ядро стадіону «Старт» загальною площею 7176,00 кв. м є щойно виявленим об'єктом культурної спадщини (за видом історії). Тому в процесі реконструкції буде відновлено цю історичну пам'ятку. Крім того, планується будівництво спортивного комплексу «Старт» з ігровими кортами та тренувальними залами. 

За попередніми оцінками, період реконструкції стадіону триватиме не менше двох років. 

Читайте також: Музей на Поштовій: у Мінкульті вважають дивною позицію столичної влади

У райадміністрації зауважили, що Київською міською державною адміністрацією, Шевченківською районною в місті Києві державною адміністрацією, комунальним підприємством «Спортивний комплекс «Старт» надається всебічне сприяння щодо прискорення прийняття розпорядження Кабінету міністрів України про безоплатну передачу спортивного комплексу «Стадіон «Старт» з державної у комунальну власність, зокрема стосовно підготовки, оформлення та надання необхідних для цього документів. 

Як повідомлялося, Київська міська рада у вересні минулого року прийняла до комунальної власності територіальної громади міста Києва спортивний комплекс “Стадіон Старт”.

Рішенням Київради від 26 лютого 2010 року земельна ділянка площею 4,83 га була передана ТОВ “Голден Хаус” для комплексної реконструкції, будівництва, експлуатації та обслуговування спортивно-оздоровчого та багатофункціонального житлово-офісного комплексів з приміщеннями торговельно-розважального призначення та паркінгом. А влітку того ж року ТОВ “Голден Хаус” приватизувало територію стадіону. У 2016 році Господарський суд Києва прийняв рішення про розірвання договору через невиконання умов, зокрема, невнесення інвестицій у передбачений строк.

Зокрема, рішення суду спортивний комплекс у занедбаному стані повернуто у державну власність. Зважаючи на численні звернення мешканців столиці, з метою відновлення функціонування стадіону, Київрада направила листа до Фонду державного майна з клопотанням ініціювати його передачу з державної до комунальної власності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-