Кличко обіцяє за кілька місяців пам'ятник Іллі Муромцю в парку його імені

Кличко обіцяє за кілька місяців пам'ятник Іллі Муромцю в парку його імені

Укрінформ
Пам'ятник богатирю часів Київської Русі Іллі Муромцю встановлять в однойменному парку “Муромець” протягом найближчих кількох місяців. 

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу “Newsone”, інформує сайт Київського міського голови.

“У найближчі кілька місяців ми з великим задоволенням відкриємо одну з родзинок Києва. І ми сподіваємося, що пам’ятник Іллі Муромцю стане магнітом цього прекрасного оновленого парку”, - сказав Кличко.

Він нагадав, що прототипом Іллі Муромця стане сучасний богатир Василь Вірастюк. “Я уже бачив невелику копію у майстерні скульптора Володимира Журавля. Дуже красивий буде пам’ятник. І цей парк стане ще одним привабливим місцем для киян і туристів, для тих, хто цікавиться історією нашого старовинного міста”, - додав він.

Читайте також: Вірастюк став моделлю для скульптури Іллі Муромця у Києві

Також міський голова спростував твердження, що Ілля Муромець – нібито богатир російської билинної спадщини. І відзначив, що той є українським героєм часів Київської Русі. “За переказами, цей богатир народився під Черніговом. Служив князю Володимиру, охороняв місто Київ, похований він у Києво-Печерській Лаврі. Одне можу сказати – це наш богатир, це наша історія”, - наголосив Кличко.

Він нагадав, що на острові, де облаштують парк “Муромець”, справді, колись була сторожова застава та місце дислокації дружини князя Володимира.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-