Вірастюк став моделлю для скульптури Іллі Муромця у Києві

Вірастюк став моделлю для скульптури Іллі Муромця у Києві

Фото, відео
Укрінформ
Відомий український спортсмен Василь Вірастюк став моделлю для пам'ятника Іллі Муромця, який встановлять в реконструйованому парку Муромець (колишній парк Дружби народів).

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у Facebook.

"Встановити пам'ятник плануємо влітку в парку "Муромець" (колишній парк Дружби народів), де зараз триває реконструкція. У конкурсі на облаштування зеленої зони перемогла авторська група на чолі з молодим талановитим художником-скульптором Володимиром Журавлем", - написав він.

Крім того, Кличко повідомив деякі подробиці реконструкції парку.

У новому парку з'єднаються і дух нашої доблесної старовини, і сучасність. Назву "Муромець" він отримав не випадково, оскільки розташований в історичному місці, де в XII-XIII ст. була територія сторожової застави і місце постійної дислокації київської дружини.

Читайте також: Парк «Дружби народів» у Києві зникне. З`явиться «Муромець»

Кличко додав, що поряд з цим в дизайні парку будуть використані сучасні тренди в ландшафтній архітектурі, також парк буде оснащений сучасною системою інформації і навігації, велодоріжками, сучасним освітленням.

Вірастюк став моделлю для скульптури Іллі Муромця

Фото: Віталій Кличко, ФБ

За словами Василя Вірастюка, за час спільної роботи над пам’ятником він почав відчувати себе частиною легенди. "Може воно так і було. Сидів Ілля. Дивився за небокрай. Чи не сунуть на нас непрохані злі люди", - каже сучасний український богатир.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-