У Києві

У Києві "живим гербом" привітали ветеранів Другої світової

Фото, відео
Укрінформ
Урочистий парад за участю школярів та студентів, а також ветеранів АТО відбувся у п'ятницю в Києві, на території Національного музею історії України у Другій світовій війні.

Подія присвячена 73-й річниці Перемоги, вшануванню пам'яті українців, які боронили свою землю у роки Другої світової війни, повідомляє Укрінформ. 

В урочистостях взяли участь школярі ліцею-інтернату № 23 "Кадетський корпус", курсанти Військового ліцею ім. Івана Богуна, курсанти Інституту спеціального зв'язку та захисту інформації Київського політехнічного інституту ім. Сікорського, курсанти військового інституту Національного університету України ім. Шевченка - загалом майже 500 школярів та студентів, а також ветерани Великої Вітчизняної війни, представники Київської міської спілки ветеранів АТО.

Флешмоб київської молоді до 73-ї річниці Перемоги / Фото: Любімов Євген, Стаховський Дмитро. Укрінформ

На площі перед музеєм молодь провела флешмоб "За пам'ять, за славу, за честь" до 73-ї річниці Перемоги - вишикувалась так, що створила "Живий герб України", а також розгорнула великий державний стяг. Тут відбувся урочистий парад, під час якого юні учасники та воїни АТО пронесли 73 українських прапори. Дитячий військовий оркестр під час урочистостей виконував військові марші.

Крім офіційних виступів, тут прозвучала пісня у виконанні священика Олександра Клименка, переможця шоу "Голос країни". А народний артист України Володимир Талашко прочитав вірш. "Запам'ятаймо ці хвилини, тому що це - традиція. Не поклоніння подвигу, а передачі вогню", - закликав Талашко. 

Читайте також: Завершили реставрацію найбільшої в Україні діорами "Битва за Дніпро"

За словами заступника генерального директора музею Людмили Рибченко, це традиційний захід, яким молодь Києва вітає ветеранів Другої світової з Днем Перемоги, з Днем пам'яті та примирення, він відбувається на території музею вже 5-й рік поспіль. Вона також зазначила, що дотепер немає точної цифри загиблих українців у роки Другої світової війни. "Офіційні демографічні втрати України на 1 січня 1945 року - 13 мільйонів людей", - сказала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-