У Києві створять робочу групу для захисту прав ромів

У Києві створять робочу групу для захисту прав ромів

Укрінформ
У Києві для захисту прав ромів буде створено спеціальну робочу групу у складі представників місцевої влади, поліцейських і правозахисників.

Про це голова Нацполіції Сергій Князєв заявив під час зустрічі із начальником поліції Києва Андрієм Крищенком та керівником адвокаційного центру Української Гельсінської Спілки з прав людини Борисом Захаровим, повідомляє прес-служба поліції Києва.

"Для захисту прав ромів у Києві буде створено робочу групу", - сказав Князєв.

Зазначається, що необхідність у створенні такої групи зумовлена останнім подіями, які відбулися у столиці на Лисій горі. Аби захистити права етнічних меншин, які постраждали від дій невідомих, поліцейські разом із представниками влади і правозахисних організацій напрацюють план спільних дій.

Князєв наголосив, що правоохоронці нададуть практичну допомогу у забезпеченні громадського порядку, а також готові долучитися до програми соціалізації представників етнічних меншин.

“Сьогодні мова не йде про паспортизацію населення, оскільки головний документ є майже у кожного представника етнічних меншин. Нас турбує їх спосіб життя, умови проживання, догляд за дітьми, їх навчання та своєчасне надання медичної допомоги. Ми готові переорієнтувати роботу дільничних офіцерів поліції, доповнити штат помічниками та консультантами, аби наші зусилля дали позитивний результат у вирішенні цих питань», - уточнив очільник Нацполіції.

Читайте також: Напад на табір ромів: київська поліція відкрила справу

У столичній поліції також закликали учасників інциденту на Лисій горі надати свідчення щодо цих подій, оскільки жодних звернень від потерпілої сторони не надійшло.

У свою чергу Захаров зазначив, що врегулювання ситуації, яка склалася із тимчасовими поселеннями ромів, залежить від взаєморозуміння між представниками місцевої влади, правозахисних організацій та правоохоронців.

Як повідомляв Укрінформ, 22 квітня невідомі розібрали та спалили табір ромів на Лисій горі у Києві.

25 квітня поліція розпочала кримінальне провадження після публікації відео, на якому зафіксовано напад.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав цей інцидент дискримінацією, залякуванням та переслідуванням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-