Невідомі зруйнували дамбу на Бортницькій станції аерації у Києві

Невідомі зруйнували дамбу на Бортницькій станції аерації у Києві

Відео
Укрінформ
На столичних Осокорках невідомі розібрали частину перемички Бортницької станції аерації, яка перекриває прямий витік очищеної каналізаційної води до Дніпра.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

З дамби скинули вісім бетонних плит. Місцеві рибалки кажуть, що у такий спосіб багатії начебто спробували зробити прохід для своїх катерів та човнів. Для самих рибалок від цього нема втіхи – риба погано клює, бо рівень води впав, повідомляє телеканал.

Станція очищує каналізаційні стоки Києва. Після очищення воду направляють по каналу до Дніпра, напряму стоки у річку не скидають, а спрямовують до розсіювача, де по п’яти величезних трубах різної довжини каналізаційна вода рівномірно змішується з річковою. Якщо дамбу прибрати, Дніпро просто засмердиться. "Якщо зруйнують, вода вийде в Дніпро вона не змішається рівномірно, і по березі буде постійно йти ця вода", - пояснив керівник диспетчерської групи Юрій Шельпов.

Читайте також: Кличко: Завод "Фанплит" повинен дотримуватись норм шуму та екологічної безпеки

Якість дніпровської води біля дамби екологи періодично досліджують, і постійно знаходять кишкову паличку та майже всю таблицю Менделєєва. Прямий виток концентрацію небезпечних сполук збільшить у рази.

За підрахунками Київводоканалу, на відновлення дамби потрібно 500 тисяч гривень. Звідки їх узяти, невідомо, бо відповідальності за шкоду ніхто на себе не взяв. У поліцію власники гідроспоруди вирішили не звертатися, бо вважають, що це марна справа. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-