За фактом смерті в'язня у Лук'янівському СІЗО відкрили справу

За фактом смерті в'язня у Лук'янівському СІЗО відкрили справу

Укрінформ
За фактом смерті 22-річного ув'язненого у Лук'янівському слідчому ізоляторі розпочато кримінальне провадження за статтею «неналежне надання медичної допомоги».

Про це заявив начальник управління нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру у місцях несвободи Генеральної прокуратури України В'ячеслав Свірець під час прес-конференції в Укрінформі.

«І щодо факту смерті в Лук'янівському СІЗО: порушено кримінальне провадження за статтею 140 (ККУ - ред.) - неналежне надання медичної допомоги. Після експертиз можна буде щось говорити більш детально», - зазначив Свірець.

Як повідомлялося, 22-річний мешканець Києва був засуджений за крадіжку і доправлений до Лук'янівського СІЗО.

Читайте також: Торік у СІЗО померли понад 500 осіб - Мін'юст

Як зазначив у ЗМІ прес-секретар заступника міністра юстиції Дениса Чернишова Юрій Маслак, ув'язненого спочатку помістили до однієї камери, де він неадекватно поводився і бився головою об стіну, через це його перевели до спеціалізованої камери у медичній частині, де через поранення, які він отримав у попередній камері, йому стало гірше. Після цього чоловіка госпіталізували до клінічної лікарні. Помер засуджений 9 квітня у відділенні реанімації Київської міської клінічної лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-