У центрі Києва відтворили біблійний сюжет входження Ісуса до Єрусалима

У центрі Києва відтворили біблійний сюжет входження Ісуса до Єрусалима

Фото
Укрінформ
На Михайлівській площі у Києві 8 квітня відбувся костюмований флешмоб "Зустрічаймо царя!", учасники якого відтворили біблійний сюжет входження Ісуса Христа до Єрусалима. 

Захід пройшов у рамках столичного фестивалю "Твоя Пасха-Fest", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цьогоріч уперше ми проводимо великий вуличний фестиваль, який покликаний об'єднати українців навколо християнських цінностей. Для того, щоб люди змогли відчути ту атмосферу, що панувала дві тисячі років тому, коли й народилося свято Великодня, ми вирішили провести великий флешмоб за участю близько 50 акторів і віслюка. Дві театральних студії допомагали нам організувати його", - розповів Укрінформу співорганізатор "Твоя Пасха-Fest" Владислав Сила.

У центрі Києва відтворили біблійний сюжет входження Ісуса до Єрусалима / Фото: Багмут Павло, Укрінформ

Читайте також: Предстоятелі українських церков привітали вірян з Великоднем

Флешмоб став інтерактивним дійством, до якого долучилися всі охочі. Люди тримали в руках гілочки верби та лозу, ніби вітаючи "царя", в той час як актори разом із віслюком проходили вздовж площі та під сценою.

Окрім флешмобу, в рамках фестивалю відбулися виступи вокалістів, церковного хору, танцювальних колективів, благодійні вікторини та аукціон, а також великодній молебень за участю католицьких, православних та протестантських священиків

Як повідомлялося, християни східного обряду 8 квітня відзначають найвеличніше свято - Світле Христове Воскресіння, або Великдень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-