Комісія Київради

Комісія Київради "піде слідами" двох пожеж в історичних будівлях

Укрінформ
На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань регламенту та депутатської етики депутати погодили проект рішення щодо пошкодження та знищення історичних будинків на вулиці Волоській, 5/14 та вулиці Межигірській, 33/19 у Подільському районі Києва.

Про це повідомили у прес-службі Київради.

"В червні минулого року Департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю Києва провів перевірку дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності на Межигірській. Було складено протокол про правопорушення у сфері містобудівної діяльності, а забудовник отримав припис про зупинення підготовчих та будівельних робіт. А вже в грудні  в історичних будинках на вулицях Волоській, 5/14 та вулиці Межигірській, 33/19 виникла пожежа. Таким чином власники або користувачі системно доводять до аварійного стану та знищують історичні будівлі. А на цьому місці планують зведення багатоповерхівок", - зазначив співавтор відповідного проекту рішення, депутат Київради Ігор Мірошниченко.

Зокрема, будинок на вулиці Межигірській, 33/19 занесений до Державного реєстру нерухомих пам'яток України як пам’ятка архітектури місцевого значення. Він розташований у центральному історичному ареалі столиці, на території пам’ятки ландшафту й історії місцевого значення «Історичний ландшафт Київських гір і долини ріки Дніпро». А житловий будинок по вул. Волоській, 5/14 є пам’яткою архітектури та містобудування місцевого значення.

Передбачається, що тимчасова контрольна комісія (ТКК) має комплексно обстежити пам'ятки архітектури місцевого значення на вулиці Волоській, 5/14 і Межигірській, 33/19 та перевірити наявність охоронних договорів, їх дотримання, а також дозволів на проведення робіт. Також ТКК промоніторить дотримання вимог протипожежної, санітарної, екологічної безпеки, виконання режиму використання пам'яток та пов'язаних з ними будівель, територій, культурних цінностей. 

Читайте також: У Києві може з’явитися вулиця Кубанської України

До ТКК входитимуть 6 депутатів-представників усіх фракцій Київради. Діятиме комісія протягом 6 місяців. 

Проект рішення також мають розглянути на пленарному засіданні Київради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-