У Києві може з’явитися вулиця Кубанської України

У Києві може з’явитися вулиця Кубанської України

Укрінформ
Постійна комісія Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики погодила перейменування ще однієї столичної вулиці - Маршала Жукова у Деснянському районі на вулицю Кубанської України.

Про це повідомили у прес-службі Київради.

"Це сприятиме відновленню історичної пам’яті про козаче державне утворення на Кубані - Кубанську Україну. Громадське обговорення проходило з 29 травня до 29 липня 2017 року. До голосування долучилися 2079 осіб, із них 60%, тобто 1247 громадян підтримали перейменування", - йдеться у повідомленні.

Депутати також погодили уточнення розташування вулиці Володимира Сальського. Зокрема, пропонується чітко визначити її межі: від вулиці Академіка Грекова до залізничних копій. Таким чином, вулиця буде розташована лише у Шевченківському районі.

Читайте також: Київ пропонують за чотири роки зробити "без бар'єрів"

Це необхідно, адже наразі вулиця Сальського переривається залізничними копіями на два самостійні відрізки, один з яких знаходиться в Подільському районі, а інший в Шевченківському. Дані відрізки не з'єднані один з одним жодним чином, адже через залізничні колії немає переїзду. Такий "розрив" вулиці призводить до суттєвих проблем і плутанини для мешканців, водіїв, комунальних та медичних служб, що завдає незручностей та шкодить інтересам мешканців.

Відповідні проекти рішень також мають розглянути на пленарному засіданні Київради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-