Київ пропонують за чотири роки зробити

Київ пропонують за чотири роки зробити "без бар'єрів"

Укрінформ
Члени постійної комісії Київміськради з питань охорони здоров’я та соціального захисту погодили затвердження Міської комплексної цільової програми «Київ без бар’єрів».

Про це повідомили у прес-службі Київради.

"Згідно з даними Департаменту соцполітики сьогодні в столиці проживає понад 155 тисяч людей з підвищеними потребами, тобто статус людини з інвалідністю має кожен 20-ий киянин. Київ має бути пристосований для рівного доступу до публічних просторів, громадського транспорту, державних та приватних будівель усіх категорій громадян", - зазначив член постійної комісії Київради з питань охорони здоров'я, співавтор програми Олександр Пабат. 

Метою програми є забезпечення рівних прав і можливостей для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Зокрема, передбачається впровадження принципів універсального дизайну у формуванні міського простору, істотне підвищення рівня доступності всіх елементів міської інфраструктури для маломобільних груп населення, розробка та впровадження міських стандартів адаптації об’єктів до потреб осіб з інвалідністю.

Читайте також: Центр зайнятості: у Києві серед безробітних жінок - 90% з вищою освітою

Термін дії Комплексної програми розрахований на 2018-2021 роки. Фінансове забезпечення програми на 4 роки становитиме 1,98 млрд грн.  Передбачається, що виконавці програми мають щоквартально звітувати про стан її реалізації. 

Цільову програму має також розглянути постійна комісія Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, а потім її винесуть на розгляд Київської міської ради. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-