Центр зайнятості: у Києві серед безробітних жінок - 90% з вищою освітою

Центр зайнятості: у Києві серед безробітних жінок - 90% з вищою освітою

Укрінформ
Протягом січня-лютого 2018 року серед 12,6 тисяч зареєстрованих безробітних переважали жінки, частка яких становила 60%, або 7,5 тисяч осіб.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

"Протягом січня-лютого 2018 року послуги столичної служби зайнятості отримали 12,6 тисяч зареєстрованих безробітних, зокрема 60% (7,5 тис. осіб) жінок та 40% (5,1 тис. осіб) чоловіків", - зазначив Білич.

Він зауважив, що серед жінок, які перебувають на обліку в столичній службі зайнятості, 90% з вищою освітою.

"Серед осіб, які перебувають на обліку, жінки віком від 35 до 50 років становлять 44%, молодь у віці до 35 років становить 34%, 22% складають особи жіночої статі, яким до настання права на пенсію за віком залишилося 10 і менше років", - розповів директор КМЦЗ.

Крім цього, він підкреслив, що служба зайнятості допомагає з пошуком роботи жінкам з неповнолітніми дітьми та з інвалідністю.

Так, протягом 2017 року за допомогою столичної служби зайнятості працевлаштовано 3,6 тис. громадян, які належать до соціально незахищених верств населення, зокрема майже 0,5 тис. жінок з неповнолітніми дітьми.         

Також протягом 2017 року було працевлаштовано 137 безробітних жінок з інвалідністю. За два місяці поточного року отримали роботу 24 особи.

Читайте також: В Україні на обліку в службі зайнятості перебувають понад 350 тис. осіб

Білич додав, що службою зайнятості проводиться робота з працевлаштування осіб старше 40 років. Зокрема, такій категорії пропонується перенавчитися на нову спеціальність, а також відвідати різноманітні тренінги.

"Фахівці служби зайнятості пропонують працевлаштування зазначеній категорії за фахом, проте не секрет, що особам старше 40 років часто відмовляють у працевлаштуванні, тому жінкам пропонують відвідати різноманітні семінари з техніки пошуку роботи, пропонують швидко та якісно перенавчитися на нову спеціальність, затребувану на ринку праці. Фахівці служби зайнятості співпрацюють з громадськими організаціями, які проводять різноманітні тренінги для жінок", - розповів Білич.

Також, за його словами, жінки стали частіше обирати "чоловічі" професії.

Читайте також: Служба зайнятості ознайомила школярів з професіями на Київському бронетанковому

"Скасування списку "нежіночих" професій сприятиме захисту прав людини. Більшість цивілізованих країн давно відмовилися від кар’єрних заборон за статевою ознакою. Українські жінки не мали права працювати в цілих галузях економіки, і це таким чином звужувало їх економічну діяльність і, звичайно, вони не могли далі просуватися в своїй кар’єрі. Наприклад, жінка не мала права водити автобус, поїзд, метро. В авіаційній сфері були заборони. Жінка могла працювати лише стюардесою, а керувати літаком не могла. Тому буде збільшуватися кількість жінок, які обиратимуть "чоловічі" професії", - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-