Служба зайнятості ознайомила школярів з професіями на Київському бронетанковому

Служба зайнятості ознайомила школярів з професіями на Київському бронетанковому

Фото
Укрінформ
Київський міський центр зайнятості та Укроборонпром провели профорієнтаційний захід для молоді "Люби і розбудовуй Україну" на території Київського бронетанкового заводу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, під час заходу учні загальноосвiтнiх навчальних закладiв та студенти коледжів міста Києва мали змогу довідатися про вакансії на ринку праці та пройти профорієнтаційне тестування. Також для молоді провели екскурсії Київським бронетанковим заводом та ознайомили з процесом виробництва та модернізацією бронетанкової і бойової техніки.

Крім цього, столичні навчальні заклади презентували молоді спеціальності, які користуються попитом на ринку праці.

Як зазначила заступник голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Юлія Жовтяк, служба зайнятості приділяє значну увагу профорієнтації молоді та допомагає з вибором майбутньої професії.

"Профорієнтація стала пріоритетним напрямком роботи Державної служби зайнятості та держави в цілому, тому що правильний вибір професій - це запорука успішного майбутнього життя. Я запрошую молодь до наших консультаційних пунктів, а також до центрів служби зайнятості, де можна пройти діагностичні тести та зрозуміти свої здібності та навички для вибору професії", - сказала Жовтяк.

Крім цього, за її словами, з метою формування кадрового резерву в центрах зайнятості створюються банки резюме випускників професійних та вищих навчальних закладів. 

Зокрема, директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич наголосив, що столична служба зайнятості регулярно проводить для учнів шкіл профорієнтаційні тури на підприємства з метою ознайомлення з ситуацією на ринку праці.

"Усі 10 районних філій Київського міського центру зайнятості проводять системну роботу зі школами. Наші фахівці та психологи тестують, допомагають зорієнтувати дітей у виборі професії, навчають правильно писати резюме, шукати куди ефективніше піти за освітою в доросле професійне життя", - підкреслив директор КМЦЗ.

Читайте також: КМЦЗ проведе захід для молоді «Люби і розбудовуй Україну»

Як зазначила начальник бюро підготовки кадрів Київського бронетанкового заводу Людмила Онищенко, нині на підприємстві є дефіцит молодих кадрів. 

"Сьогодні нас цікавлять робочі спеціальності - це токарі, фрезерувальники, електрозварники. На даний час нам необхідно 20-25 токарів. Нам потрібні інженери-технологи, інженери-конструктори, які б розробляли для оборонно-промислового комплексу технологічні проекти. Також ми дуже раді бачити на нашому підприємстві випускників вищих навчальних закладів. Нині проходять практику випускники Київського політехнічного інституту, і це наш базовий навчальний заклад, який готує нам спеціалістів", - розповіла Онищенко.

Разом з цим, фінансовий директор державного підприємства Київський бронетанковий завод Майя Волік зауважила, що для залучення молодих фахівців на підприємство було розроблено програму мотивації фахівців: щомісяця виплачується 25% доплати до посадового окладу протягом 3 років, а також надається місце в гуртожитку.

"Наш завод заключив з 14 навчальними закладами договори. Ми запрошуємо молодь на проходження виробничої практики, а також на переддипломну практику. На сьогоднішній день на завод прийнято 19 молодих співробітників. Це випускники як робітничих, так і інженерно-технічних професій", - додала Волік.

У службі зайнятості повідомили, що у січні-лютому 2018 року було працевлаштовано тисяча молодих громадян. Профорієнтаційними послугами протягом січня-лютого було охоплено понад 4 тис. безробітних з числа молоді та 12 тис. осіб, які навчаються в різних навчальних закладах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-