У Києві під посольством РФ активісти ввімкнули

У Києві під посольством РФ активісти ввімкнули "Лебедине озеро"

Фото
Укрінформ
У Києві біля посольства Російської Федерації активісти провели акцію-перфоманс "Лебедине озеро" не розповість про викрадених у Криму" з вимогою розслідувати справи і знайти зниклих в окупованому Криму громадян України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми бачимо, як на території РФ та окупованого Криму, де немає незалежних медіа, коли намагаються якимось чином протиснутись в шквалі пропагандистської інформації реальні факти, люди намагаються закритись і не бачити цього - не бачити десятків людей, які підпали під насильницькі зникнення і є мінімум 16 людей, які невідомо де знаходяться. Вони намагаються не бачити сотню дітей, які залишились без батьків чи опікунів, намагаються не бачити сотні обшуків, які відбулись з початку анексії Криму, намагаються не бачити мінімум 68 людей, які зараз перебувають за гратами і є нашими політичними в'язнями", - зазначила координатор "КримSOS" Таміла Ташева.

Під посольством РФ активісти ввімкнули "Лебедине озеро"/ Фото Юлії Овсяннікової

Біля посольства Російської Федерації в Києві до акції долучилось близько 15 активістів, учасники акції встановили телевізор біля посольства та ввімкнули "Лебедине озеро".

"Цим перфомансом ми намагались показати, що ось є людина, вона намагається не дивитись на телевізор, тому що під час цього "Лебединого озера" людина бачить певні вкраплення правдивої інформації", - додала Ташева.

Читайте також: Справу кримського татарина, викраденого два роки тому, ніхто не розслідує

Як зауважили організатори акції, "Лебедине озеро" в радянський період завжди слугувало маркером, що в країні щось сталось і наразі російська влада у Криму продовжує використовувати медіа, щоб створити інформаційний вакуум і приховати свої злочини.

Це вже 21-ша подібна акція від організації "КримSOS", всі попередні заходи так само були присвячені питанню пошуку зниклих безвісти у Криму. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-