У лікарнях Києва можна чотири дні безкоштовно обстежити очі

У лікарнях Києва можна чотири дні безкоштовно обстежити очі

Список
Укрінформ
Із 12 до 16 березня у столичних закладах охорони здоров’я проводитимуться безкоштовні обстеження органів зору з метою раннього виявлення глаукоми та профілактики сліпоти.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Кожний охочий може відвідати лікаря загальної практики сімейної медицини, терапевта або офтальмолога для проведення діагностики глаукоми. Ці заходи сприяють попередженню сліпоти, закликають людей регулярно перевіряти очі, стан зорового нерва, вимірювати внутрішньоочний тиск.

Список медзакладів можна переглянути тут.

Загальна кількість хворих на глаукому в світі наближається до 100 млн осіб. Щорічно реєструється близько 600 тис. нових випадків сліпоти від глаукоми. Поширення первинної глаукоми, яка посідає друге місце після катаракти в структурі причин сліпоти, набуло в останні роки характеру пандемії. У Києві щорічно реєструється біля 1500 нових випадків глаукоми.

Читайте також: Школярка із США створила додаток для діагностики сліпоти на ранніх стадіях

Найбільш схильні до розвитку глаукоми люди старші 60 років, а також особи із сімейною схильністю до хвороби. Найближчі родичі людей, хворих на глаукому, хворіють у 10 разів частіше, тому їм рекомендовано проходити профілактичні огляди, починаючи з 35 років, і надалі – не рідше одного разу на рік. Іншим необхідно перевіряти зір регулярно після 40 років із періодичністю кожні три роки.

Засобами профілактики є регулярні перевірки очей та рання діагностика. Дослідження останніх років визначили інформативність цифрових методів обстеження ока, насамперед, оптичної когерентної томографії сітківки.

Якщо діагноз встановлено без затримки, і лікування проведено своєчасно, можливе повне і постійне відновлення зору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-