В Ісламський культурний центр в Києві прийшли з обшуком

В Ісламський культурний центр в Києві прийшли з обшуком

Укрінформ
Представники СБУ, поліції та прокуратури навідалися з обшуками до Ісламського культурного центру в Києві.

Про це повідомив муфтій Духовного управління мусульман України "УММА" Саід Ісмагілов у Facebook.

"Сьогодні о 6.30 СБУ, поліція та представник прокуратури зі своїми понятими, загальною кількістю приблизно 20 осіб, приїхали з обшуком до Ісламського культурного центру в Києві, заблокували як проїзд до мечеті, так і вхід до двору мечеті", - написав він.

На той момент, як зазначив Ісмагілов, у приміщенні центру знаходився лише охоронець, якому пред'явили постанову про обшук та пошук літератури, "що пропагує культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію", при цьому охоронцю заборонили телефонувати, щоб покликати інших понятих чи викликати співробітників центру.

Читайте також: В МЗС засудили продовження арешту фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір»

"Поки охоронець за вимогою відкривав бібліотеку та гімназію, інша група за допомогою лома виламала двері в книжкову крамницю і проводила там обшук без представників Ісламського культурного центру. Були підкинуті в книжкову крамницю та до вчительської кімнати у гімназії загальною кількістю вісім книжок, що потім пред'явили охоронцю як вилучені докази", - зазначив муфтій.

Як повідомляє Ісмагілов,  у той же час відбувався обшук у квартирі відповідального за бібліотеку  шейха Таріка Сархана, де під морозильну камеру були підкинуті дві книжки, а потім вилучені та пред'явлені як докази.

Такі дії, на думку муфтія, є системними переслідуваннями мусульман України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-