Студенти університету Богомольця блокують вхід – не пускають нового в.о. ректора

Студенти університету Богомольця блокують вхід – не пускають нового в.о. ректора

Укрінформ
Кілька десятків студентів НМУ ім. Богомольця заблокували вхід до ректорату з тим, щоб не допустити до роботи тимчасово виконуючого обов'язки ректора на час роботи комісії МОЗ Михайла Захараша.

Студенти пояснюють свої дії незгодою з рішенням МОЗ відсторонити ректора вишу Катерину Амосову від виконання своїх обов'язків на час роботи комісії МОЗ з вирішення ситуації з проведення ліцензійного іспиту КРОК, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Призначений наказом МОЗ тимчасово виконуючий обов'язки ректора Захараш та представники Міністерства охорони здоров'я викликали поліцію, яка склала адміністративний протокол.

"Ректор не виконує наказ МОЗ, який отримала, відповідно викликані  правоохоронні органи, складається протокол", - сказав журналістам на місці події заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський.

У свою чергу тимчасово в.о. ректора, завідувач кафедри хірургії №1 Національного медичного університету імені Богомольця Михайло Захараш повідомив журналістам, що дав згоду на тимчасове виконання обов'язків ректора з тим, щоб забезпечити роботу комісії з вирішення питання з атестації студентів.

"Ми не можемо потрапити на своє робоче місце приблизно з 12 години. На місці не було нікого з керівництва, нам заборонила охорона заходити, а потім ще заблокували студенти вхід... Вирішити цю проблему потрібно, бо у подальшому студенти не зможуть складати екзамени. Мене попросили на період роботи комісії допомогти у вирішенні цієї проблеми", - сказав Захараш.

Студенти НМУ заблокували вхід до центрального корпусу. / Фото: Анатолій Сірик, Укрінформ

Студенти, які блокують вхід, заявили, що незгодні з призначенням МОЗ та вважають, що тимчасово виконувати обов'язки ректора медуніверситету мав би один з проректорів.

Читайте також: МОЗ відсторонило ректора медуніверситета Богомольця

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я у вівторок, 20 лютого, своїм наказом тимчасово відсторонило від виконання обов'язків ректора НМУ ім. Богомольця Катерину Амосову, через зрив проведення ліцензійного іспиту КРОК для студентів стоматологічого факультету. В МОЗ повідомили також про створення комісії, яка вивчить ситуацію з угодою НМУ ім. Богомольця з Центром тестування МОЗ, що проводить ліцензійний іспит. Також під час роботи комісії відсторонено директора Центру тестування МОЗ Ірину Булах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-