МОЗ відсторонило ректора медуніверситета Богомольця

МОЗ відсторонило ректора медуніверситета Богомольця

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я відсторонило Катерину Амосову від виконання обов'язків ректора медуніверситета ім. Богомольця через зрив ліцензійного іспиту "Крок" для студентів-стоматологів 3 курсу.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

"Згідно з графіком, погодженим МОЗ України, 20 лютого 2018 року одночасно по всій країні у всіх закладах вищої освіти, які готують лікарів-стоматологів, мав відбутися ліцензійний інтегрований іспит "Крок 1. Стоматологія". ...Станом на 20 лютого керівництво ВНЗ (НМУ ім. Богомольця - ред.) не розпочало переговорну процедуру та не уклало договір з Центром тестування на проведення ліцензійних іспитів "Крок", таким чином зірвавши проведення обов'язкового ліцензійного іспиту "Крок 1. Стоматологія" для студентів НМУ. ...МОЗ України відсторонює від виконання обов'язків ректора НМУ ім. О.О. Богомольця Амосову К.М.", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві також повідомили, що створюється комісія для розгляду цієї ситуації, і на час діяльності комісії від виконання обов'язків відсторонюється директор Центру тестування МОЗ України Ірина Булах.

Читайте також: Резонансне самогубство: університет Богомольця відсторонив заступницю декана

Для вирішення ситуації МОЗ України доручило Центру тестування вжити усіх необхідних заходів та призначити для студентів-стоматологів НМУ іншу дату складання ліцензійного іспиту "Крок 1. Стоматологія" впродовж поточного навчального року. Це надасть можливість студентам НМУ, які успішно складуть цей ліцензійний іспит, бути переведеними на наступний курс навчання, наголосили у МОЗ.

У міністерстві звернули увагу на те, що студенти-стоматологи НМУ стали єдиними серед усіх своїх колег з 13 ВНЗ, для яких 20 лютого не відбувся ліцензійний іспит.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-