У Києві до Дня Героїв Небесної Сотні відкрилась фотовиставка Гайдая

У Києві до Дня Героїв Небесної Сотні відкрилась фотовиставка Гайдая

Фото
Укрінформ
У Національному музеї Тараса Шевченка відкрилась виставка робіт відомого фотохудожника Ігоря Гайдая "Майдан. Обличчя свободи".

Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури.

"В експозиції представлено понад 30  авторських робіт з великого циклу "Майдан. Обличчя свободи". Роботи вже неодноразово експонувалися за кордоном – у Лондоні, Нью-Йорку, частину знімків долучили до постійної експозиції музею Берлінської стіни", - ідеться в повідомленні.

За словами автора, всі портрети є постановочними, втім, герої експозиції – реальні учасники Євромайдану 2013-2014 рр. Ігор Гайдай зізнається, на Майдан спочатку прийшов не як фотограф,  але відразу відчув потребу зафіксувати світлі обличчя людей.

"У їх очах не було ні страху, ні докору, ні сумніву, лише натхненна віра у перемогу... Ці фото - для того, щоб ми про це не забули і по-філософськи переосмислили ці доленосні події", - сказав Гайдай.

Читайте також: Офіційна дата: Російська агресія в Криму розпочалася чотири роки тому

Він також зазначив, що всю серію робіт майданівців він робив разом з коханою дружиною Ніною, яка відійшла у вічність восени 2017 року. Тож ця виставка присвячена і її пам'яті.

У заході взяли участь члени родин Героїв Небесної Сотні, учасники подій Революції Гідності.

Виставка "Майдан. Обличчя свободи" відбувається за підтримки Міністерства культури України та Благодійного фонду "Майдан Гідності".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-