Київ сьогодні припорошить снігом

Київ сьогодні припорошить снігом

Укрінформ
У Києві в четвер, 15 лютого, очікується невеликих сніг, на дорогах місцями ожеледиця. Водіям радять відмовитися від ризикованих маневрувань, а пішоходам ходити повільно та бути уважними.

Про це повідомляє прес-служба КМДА із посиланням на Український гідрометцентр.

«Сьогодні, 15 лютого, у Києві невеликий сніг, на дорогах місцями ожеледиця. Також, за прогнозом синоптиків, буде хмарно, вітер східний, 5-10 м/с, температура вдень 0-2 морозу», - йдеться у повідомленні.

Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА у разі виникнення ожеледиці рекомендує водіям і пішоходам дотримуватись наступник порад.

Читайте також: На Прикарпатті - сильний мокрий сніг та ожеледиця

Водіям - дотримуватись швидкісного режиму та дистанції, відмовитися від ризикованих маневрувань, які за несприятливих погодних умов можуть призвести до аварійних ситуацій; при наближенні до пішохідних переходів і місць розташування дитячих установ знижувати швидкість до мінімуму; не забувати вмикати габаритні вогні чи протитуманні ліхтарі; не використовувати автотранспорт із літніми шинами.

Пішоходам радять ходити не поспішаючи, ступати на всю підошву; не тримати руки в кишенях - це збільшує можливість не тільки падіння, але і важких травм, особливо переломів та струсів мозку. Слід також розмахувати руками в такт ходьби - так краще утримати рівновагу; при порушенні рівноваги під час ходьби в ожеледицю спробувати швидко присісти - це найбільш реальний шанс утриматися на ногах; якщо падіння не вдається уникнути, слід напружити м'язи, згрупуватись, а доторкнувшись до землі спробувати перекотитись, - удар, спрямований на вас, зменшить силу; обов'язково потрібно бути уважними на тротуарі - автомобіль може занести або водій може вчасно не загальмувати; слід також обходити металеві кришки люків - як правило, вони вкриті льодом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-