Киян закликають підтримати петицію про створення скверу імені Василя Сліпака

Киян закликають підтримати петицію про створення скверу імені Василя Сліпака

Укрінформ
Земельна комісія Київради підтримала проект рішення про виділення земельної ділянки під сквер імені Василя Сліпака на Андріївському узвозі у столиці.

Про це на прес-конференції в Укрінформі розповів депутат Київради Юрій Сиротюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Скверу Василя Сліпака («Міфа») в Києві бути. Це рішення громади. Вже проведені певні роботи, вже є пам'ятний знак, де буде встановлений пам'ятник, і ні в кого посміє здійнятися рука, жодна комерція не завадить цьому питанню», - сказав Сиротюк.

Він розповів, що у вівторок на засіданні Земельної комісії одностайно ухвалено рішення щодо створення скверу Сліпака в Києві, а тепер це рішення має бути затверджене на засіданні Київради.

При цьому депутат зауважив, що стосовно ділянки, яку планується виділити під сквер, досі тривають судові засідання, а у містобудівній документації зазначається, що це місце відведено під забудову.

У цьому зв'язку Сиротюк закликав киян підтримати петицію, розміщену на сайті КМДА, на підтримку влаштування у центрі Києва культурно-мистецького скверу імені Василя Сліпака.

Читайте також: Іллєнко розказав про минулорічні рекорди українського кіно

На підтримку скверу висловився і Герой України, український поет Дмитро Павличко. Він підкреслив, що пам'ять такої людини, як Сліпак, має бути увічнена і сквер для цього є чи не найоптимальнішим рішенням.

«Він (Василь Сліпак - ред.) загинув не даремно, він приклад для нас і не тільки для нас»,- наголосив Павличко.

Як відомо, Василь Сліпак - оперний співак зі світовим ім'ям, який мав успішну кар'єру за кордоном. Він прожив у Франції 19 років, співав у Паризькій національній опері. Коли на сході України розпочались бойові дії, він став волонтером, а потім поїхав на Донбас добровольцем. Загинув у бою від кулі снайпера 29 червня 2016 року у смт Луганське Донецької області в околицях Донецького аеропорту. Герой України, кавалер ордена «За мужність» І ступеня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-