Іллєнко розказав про минулорічні рекорди українського кіно

Іллєнко розказав про минулорічні рекорди українського кіно

Укрінформ
Голова Держкіно Пилип Іллєнко публічно прозвітував про діяльність агентства у 2017 році, підкресливши, що цифри засвідчують позитивну динаміку розвитку українського кіно.

Презентація звіту відбулась в Укрінформі.

"47 фільмів були завершені виробництвом за підтримки Держкіно 2017 року. Для нас це рекордна цифра. З них 17 - повнометражних ігрових. Кожен фільм - це серйозна робота. Ми пишаємося всіма цими стрічками. Для порівняння: 2016 року таких фільмів було всього чотири, в 2015 році їх було три. Відповідно ми можемо бачити дуже гарну динаміку", - підкреслив Іллєнко. 

Він згадав кожен із 17 повнометражних ігрових фільмів окремо. Це "Казка про гроші", "Стрімголов", "Іній", "Ржака", "Брама", "Мир вашому дому", "Строжова застава", "Поліна", "Вулкан", "Ізі", "Межа", "Припутні", "Таразі. Прощання з пустелею", "Казка старого мельника", "Червоний", а також стрічки Ахтема Сеітаблаєва "Чужа молитва" і "Кіборги". 

"Так само суттєво зросла кількість дебютних фільмів, створених за підтримки Держкіно. Це дуже важливий напрямок нашої роботи. Молоді кінематографісти мають отримати право на старт у професії за підтримки держави. Ці фільми підтримуються на 100% виробничого кошторису, який обмежується сумою в 1 млн грн", - зазначив голова Держкіно.

За його словами, продовжує позитивну динаміку українська документалістика. 

"Я дуже пишаюся тим, що в останні роки ми почали виводити документальне кіно в кінотеатральний прокат. Зокрема, сьогодні можна подивитися в кінотеатрах стрічку "МІФ" про Василя Сліпака, створену за підтримки Держкіно. Торік також виходили в прокат такі стрічки, як "Будинок "Слово" Тараса Томенка, "Рідні" Віталія Манського", - нагадав він.

Іллєнко зазначив, що торік укладено 66 контрактів на виробництво нових фільмів. Загалом з 2014-го по 2017-ий таких контрактів було 169, і значна частина припала саме на 2017 рік. 

"Ще одним цікавим показником динаміки розвитку національного кіно є кількість оформлених посвідчень національного фільму. Їх було оформлено 184 минулого року. В 2014-му таких посвідчень було оформлено всього 15, в 2015-му - 40, у 2016-му - 80", - уточнив голова Держкіно. 

Читайте також: "Кіборги" стали рекордсменом українського кінопрокату

Він додав, що за минулий рік було проведено всього один конкурсний відбір, але масштабний. 

"Було подано рекордну кількість кінопроектів - 289. І включено в програму виробництва за результатами конкурсного відбору 78 фільмів. І перша, і друга цифри є рекордними для нас", - наголосив Іллєнко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-