У Києві на Оболоні з'явиться комунальна спортивна школа

У Києві на Оболоні з'явиться комунальна спортивна школа

Укрінформ
Київська міська рада прийняла рішення про створення комунального закладу «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа «Маяк Оболоні».

Відповідне рішення підтримали 74 депутати Київради, передає прес-служба міської влади.

"Відповідне рішення має на меті створити на базі КДЮСШ "Маяк" комунальний заклад "Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа «Маяк Оболоні». При цьому тренерський колектив та учні школи зберігаються. Також комунальний заклад поступово повинен перейняти у власність майно на сьогодні існуючої спортшколи "Маяк"", - йдеться у повідомленні. 

Наразі в Оболонському районі міста знаходиться комплексна дитячо-юнацька спортивна школа “Маяк”. Вона в минулому належала громаді міста Києва. Однак, сьогодні існування цієї школи перебуває під загрозою, через бажання громадських організацій, які входять до складу засновників КДЮСШ “Маяк”, використати земельну ділянку для забудови.  Також є брак фінансування. 

Створення комунальної спортивної школи сприятиме популяризації веслувальних видів спорту у столиці. Також на меті — гармонійне виховання, фізичний розвиток, повноцінне оздоровлення, змістовний відпочинок і дозвілля молоді, підготовка спортсменів для спортивного резерву збірних команд по веслуванню слалом Києва та України.

Читайте також: Університетські онлайн-курси: Чи знайдуться охочі їх організувати?

Загалом, як зазначається у пояснювальній записці, Київ має чудові можливості розвивати водні види спорту, особливо сприятливою для цього є місцевість в Оболонському районі, де знаходиться багато заток Дніпра. Там можна розташовувати спортивні комунальні школи для заняття веслувальним та іншими видами спорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-