Грип у Києві: школам дозволили самостійно приймати рішення про карантин

Грип у Києві: школам дозволили самостійно приймати рішення про карантин

Укрінформ
У Києві спостерігається погіршення епідемічної ситуації серед школярів щодо захворюваності на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції, тому за відсутності 20% учнів через хворобу керівники мають право прийняти рішення про карантин.

Таке рішення ухвалила постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Київської міської державної адміністрації, повідомляється на сайті КМДА.

"Наразі у місті захворюваність на грип і ГРВІ перебуває на рівні, характерному для даного періоду року. Проте за 4 тиждень 2018 року зареєстровано зростання захворюваності на 11,4%, якщо порівнювати з попереднім тижнем. Зростання відбулося за рахунок дітей, і хоча наразі переважно хворіють дошкільнята, серед школярів рівень захворюваності зріс на 25%", - пояснив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, задля уникнення розповсюдження інфекції прийнято рішення щодо призупинення занять в одній зі шкіл, де рівень захворюваності перевищив 20%. Іще у 14 відбулося часткове покласове закриття. Дошкільні навчальні заклади закриватися не будуть.

Читайте також: У Вінниці всі школи закрили на карантин до 6 лютого

"Найбільша кількість відсутніх школярів спостерігається у Дарницькому, Оболонському, Святошинському та Солом’янському районах", – зазначив Поворозник.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні через грип закрили на карантин школи у Вінниці, Житомирі, в деяких містах Закарпатської, Дніпропетровської, Запорізької, Донецької областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-