У Києві на кір захворіли 14 дітей

У Києві на кір захворіли 14 дітей

Укрінформ
У Київській міській дитячій клінічній інфекційній лікарні перебувають 14 дітей, хворих на кір.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Директор Департаменту охорони здоров'я, доктор медичних наук Валентина Гінзбург зазначила, що сьогодні у Київській міській дитячій клінічній інфекційній лікарні перебувають 14 дітей, хворих на кір. Дванадцять із них поступили до стаціонару з початку цього року.

"Неважко зрозуміти, що таке зростання захворюваності пов'язане з тим, що під час канікул діти відвідували різноманітні святкові масові заходи, де окрім гарного настрою ділилися один із одним і бацилами. На жаль, тут лікарі безсилі, це - зона відповідальності батьків, які мають пильнувати за станом здоров'я свого малюка та вчасно відповідно реагувати, щоб убезпечити його та інших дітей", - впевнена Гінзбург.

Вона нагадала про три основні правила, яких необхідно дотримуватися при виникненні симптомів ГРВІ та інших інфекційних хвороб: залишатися вдома, не займатися самолікуванням та викликати лікаря.

Гінзбург вкотре зауважила, що не дотримуючись цієї рекомендації батьки не лише шкодять власній дитині, а й наражають на небезпеку інших.

Читайте також: Спалах кору в Одесі: невакцинованих дітей хочуть не пускати у школи

"Переважна більшість інфекційних захворювань – зокрема й таких як кір, вітряна віспа, краснуха – передаються повітряно-крапельним шляхом і починаються із симптомів звичайної застуди чи ГРВІ: нежить, кашель, незначне підвищення температури. Більш характерні симптоми (наприклад, висип) спочатку можуть бути взагалі непомітними, проте людина вже є розповсюджувачем небезпечного вірусу. Тільки лікар може поставити правильний діагноз і призначити адекватне лікування", – наголосила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-