Спалах кору в Одесі: невакцинованих дітей хочуть не пускати у школи

Спалах кору в Одесі: невакцинованих дітей хочуть не пускати у школи

Укрінформ
Комісія з техногенно-екологічної безпеки та НС рекомендує заборонити допуск до навчання у школах дітей, не вакцинованих проти кору. На базі департаменту охорони здоров'я створено оперативний штаб.

Про це повідомляє прес-служба Одеської міськради. 

"Комісія з питань ТЕБ і НС при міськвиконкомі прийняла рішення про необхідність заборони відвідування дитячих дошкільних закладів та шкіл дітьми, не вакцинованими від кору, з метою недопущення спалахів кору в організованих дитячих колективах. З урахуванням того, що зараз у школярів зимові канікули, медики рекомендують батькам здійснити щеплення дітей - забезпечити ефективний захист від кору. Бельгійська вакцина "Приорікс" від кору, паротиту і краснухи є у всіх дитячих поліклініках Одеси", - зазначили у міськраді, пославшись на відповідне рішення, прийняте комісією під головуванням першого заступника міського голови Анатолія Орловського.

Читайте також: Спалах кору: дітей без щеплень не пустять до шкіл і дитсадків у трьох областях

Члени комісії також радили вжити інших заходів для запобігання подальшому поширенню кору серед населення Одеси з урахуванням того, що епідемічна ситуація з захворюваності на цю інфекційну хворобу в Одесі залишається складною. Розробити і погодити їх має створений на базі департаменту охорони здоров'я міськради оперативний штаб з реагування на ситуацію з поширенням кору та інших інфекційних захворювань.

Варто зазначити, що наприкінці грудня в Одесі зареєстровано 12 спалахів кору, в тому числі два - в організованих дитячих колективах. Встановлено, що хворі діти не мали щеплень від кору.

За даними департаменту охорони здоров'я міськради, станом на 22 грудня 2017 року, діагноз "кір" підтверджено у 597 одеситів, у тому числі в 373 дітей. Лабораторно підтверджено захворювання на кір 402 пацієнтів, в тому числі 254 дітей. Найбільш уразливі групи віком від 1 до 4 років та дорослі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-